Printer kopipatroner: betaler det sig?

I vores butikker bliver vi tit mødt med spørgsmål om mulighed for brug af kopiblæk (eller tonere) i de printere, vi sælger. Nogle har hørt, at det er meget billigere end originalt blæk eller tonere, og andre er nysgerrige på kvaliteten: Fungerer det overhovedet? Hvad koster det egentligt i forhold til originale produkter? Og kan det betale sig? Lad os slå fast med det samme: Hos Din Lokale IT-Partner anbefaler vi altid brug af originale blækpatroner eller tonere i din printer. Det gør vi af den simple årsag, at vores leverandører gør det samme, og selvom det måske lyder lidt farvet, giver det faktisk rigtig god mening! I denne artikel kan du læse mere om hvorfor brugen af originale blækpatroner eller tonere betaler sig. Vi tager udgangspunkt i blækpatroner til inkjet-printere, men mange af de samme principper vil være gældende for tonere til laserprintere.

 

Derfor skal du bruge originale blækpatroner i din printer

Vores originale patroner er produceret af de samme folk, som har produceret printeren, de skal bruges i, og dermed kender teknologien i printeren og patronerne ud og ind. Kopipatroner, derimod, produceres oftest af folk fra andre firmaer, der har forsøgt at sætte sig ind i hvordan printer og patron fungerer for derefter at lave det billigst mulige alternativ, som fungerer bedst muligt. Som forbruger kan man fristes til at tro, at disse billigere alternativer giver dig billigere udskrifter, men det er så absolut en sandhed med modifikationer. For det først er der ingen garanti for, at en kopipatron leverer det samme antal udskrifter som en original og for det andet, er der en lang række udfordringer ved kopipatroner, som du skal være opmærksom på, inden du installerer dem i din printer.

 

Du får bedre udskrifter med originale patroner

En simpel grund til at originale patroner ofte er dyrere end kopier er, at blækket i originale patroner er af højere kvalitet, og at printeren og patronen er designet til at levere blækket helt optimalt på siden, hvilket giver en bedre og mere ensartet udskriftskvalitet. En af de snu måder hvorpå fabrikanterne af kopipatroner sparer penge, er ved at spare på blækkvaliteten og på tilpasningen af deres patroner. Dermed får du med en uoriginal patron dårligere udskrifter og mindre effektiv udnyttelse af blækket.

 

Originalt Epson Blæk

 

Du får ofte flere udskrifter pr. patron

En bedre udnyttelse af blækket betyder naturligvis i sidste ende, at du får flere udskrifter ud af en original patron, end du gør med en kopi. Selvom kopien som udgangspunkt er billigere, begynder fortjenesten altså tit at dale, når du kigger på antallet af udskrifter per patron. Dette betyder til syvende og sidst, at du med en kopipatron får færre udskrifter i dårligere kvalitet.

 

Du undgår driftsfejl eller skader på din printer

Den måske vigtigste grund til ikke at bruge kopipatroner er, at de som tidligere nævnt er produceret af folk, som ikke nødvendigvis har fuldt overblik over teknologien i din printer og patronerne, men i stedet har arbejdet sig frem til et produkt, der fungerer bedst muligt med teknologien. Det vil sige, at enhver kopipatron du putter i din printer, reelt er en satsning, og at der absolut ingen garanti er for, at brugen ikke medfører driftsfejl eller skader på din printer – og sker det, så står du faktisk med et endnu større problem: Hvor du ved brug af originale patroner naturligvis er dækket under printerens garanti, hvis noget skulle gå galt, er det ved brug af kopipatroner langt fra sikkert, vi kan hjælpe dig ud af kniben!

 

Kopipatroner kan ødelægge din garanti

Du skal som forbruger være ekstra opmærksom på, at de fleste printerproducenter i dag skriver i deres garantibetingelser, at din garanti bortfalder såfremt du bruger uoriginale dele, herunder kopiblæk, i din printer – og denne brug forårsager skader på udstyret. Det betyder, at vi som oftest hverken kan hjælpe dig med garantireparationer, reklamation eller bytning af printeren hvis det viser sig at være defekt på grund af en skade er forvoldt ved brug af kopipatroner. Har du kun brug for blot én grund til altid at bruge originale patroner og tilbehør, så lad det da også være denne: Gør du det ikke, kan du i værste fald stå med skægget i postkassen, hvis uheldet for alvor er ude, og printeren lider skade.

 

 

Undgå problemer: køb altid originalt tilbehør

Som du forhåbentligt kan se, er der flere tungtvejende grunde til at købe originale patroner eller tonere til sin printer. Den umiddelbare besparelse forsvinder hurtigt når regnestykket gøres op, og går noget galt, kan brugen af kopiprodukter hurtigt vise sig at blive meget bekostelig.

 

CANON PRINTER FLERE SIDER 

END KONKURRERENDE PRINTERE

Med blæk, der medfølger*

Se mere her
Valget er naturligvis dit, men vil du være på den sikre side, så fører vi altid et stort lager af originale blækpatroner og tonere. Skulle vi mod forventning ikke have netop den, du mangler, så skaffer vi den hurtigt!

 

Find din lokale IT-Partner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *