Kan det betale sig at reparere en PC?

Mange af de henvendelser vi får – både via telefon, i butikkerne eller via nettet – går på om vi kan reparere en computer, som på den ene eller anden måde er defekt eller beskadiget. Det kunne være udskiftning af et batteri på en bærbar, udskiftning af en defekt harddisk, reparation af en ødelagt skærm eller en helt fjerde form for pc-reparation. Og svaret er simpelt: ja, det kan vi selvfølgelig godt – og nogle gange giver det endda rigtig god mening at reparere en gammel PC.

Hvad er fordelene ved en computerreparation?

Nu kan det måske undre, at vi modtager så mange henvendelser omkring reparationer, når det er forholdsvis nemt og billigt at købe en ny pc, men der kan faktisk være mange fordele ved en computer reparation.
For det første ved man hvad man har, men ikke nødvendigvis hvad man får, og det kan være vigtigt for mange. Hvis du får repareret din computer frem for at købe en ny, kan du fortsætte med at arbejde med den computer og de programmer, du er vant til, og du slipper for at miste data eller skulle flytte dem til en ny computer. Du skal heller ikke bekymre dig om køb og installation nye programmer eller tilslutning af tilbehør.
Og så er en reparation måske slet ikke engang så dyr og besværlig, som du går og tror.

Hvis man tager højde for pris, tidsforbrug og bekvemmelighed, ja, så kan det ofte ganske ofte betale sig at reparere en computer. Men om det kan betale sig for netop dig hvis uheldet er ude, det kommer an på en række faktorer.

Hvad afgør prisen på en computerreparation?

Om det kan betale sig at reparere en PC, kommer i første omgang helt an på, hvad der er galt med PC’en. Er der tale om en mindre skade på en let-udskiftelig del som strømforsyning, tastatur eller batteri, vil det altid være en nemmere og billigere operation end en væskeskade, en defekt skærm eller større skader forårsaget af tab, stød eller kortslutninger.

Allerede her bliver regnestykket måske lidt kompliceret for nogle. For selvom man nogle gange har en idé om grunden, er det ikke altid nemt at vide, hvad der er galt med en PC, som pludselig ikke vil starte eller kører langsomt. Det er dog netop her at fagmænd som os vil kunne tilbyde dig en professionel vurdering af problemet og et prisoverslag inden en eventuel reparation sættes i gang.

Tekniker sætter nyt keyboard på refurbished PC

Udskiftning af tastatur på en bærbar computer: Foto: Foto: Michael Altschul/Tier1 Asset

 

Vi kan samtidig hjælpe dig med de andre vigtige overvejelser omkring computerreparation som nu for eksempel din nuværende computers alder og værdi. Hvor meget koster en reparation i forhold til computerens restværdi? Hvor længe kan du med rimelighed forventes at have glæde af reparationen inden du alligevel må forvente at skulle købe computer en ny eller udskifte andre dele? Er det bedre bare at købe en ny? Det er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svar på ved at tage os med på råd.

Kan computerreparation betale sig? Få et ærligt bud!

Om det kan betale sig at reparere en PC vil til syvende og sidst altid være en subjektiv vurdering fra sag til sag, og derfor kan vi aldrig give et konkret og bindende svar uden at kende din situation. Vi anbefaler derfor altid, at du altid taler med en troværdig fagmand om mulighederne hvis uheldet er ude. Hos Din Lokale IT-Partner har du altid mulighed for at få et overslag på reparation af din gamle PC inden vi går i gang, og samtidig vil vi også gerne give en skarp pris på en ny PC som erstatning.

Dermed kan vi i fællesskab afgøre hvad der er den bedste, nemmeste og mest økonomiske løsning for dig inden du træffer dit valg. Om du vælger den ene eller anden løsning er i sidste ende op til dig, men uanset valget, lover vi at hjælpe dig trygt og sikkert videre.

Skal vi hjælpe dig? Så kontakt os endelig med det samme!

 

Find din lokale IT-Partner