Printer kopipatroner: kan det betale sig?

I vores butikker bliver vi tit mødt med spørgsmål om mulighed for køb og brug af kopiblæk (eller tonere) i de printere, vi sælger. Kopiblæk er betegnelsen for “uautoriserede” blækpatroner til printere produceret af andre firmaer end dem, der har produceret selve printeren.

Nogle har hørt, at det er meget billigere end originalt blæk eller tonere, andre er nysgerrige på kvaliteten: Fungerer det overhovedet? Hvad koster det i forhold til originale printerpatroner? Og kan det betale sig?

Lad os slå fast med det samme: Hos Din Lokale IT-Partner anbefaler vi altid brug af originale blækpatroner eller tonere i din printer.

I denne artikel kan du læse mere om hvorfor brugen af originale blækpatroner og tonere betaler sig. Vi tager udgangspunkt i blækpatroner til inkjet-printere, men de samme principper vil også være gældende for tonere til laserprintere.

 

Derfor skal du bruge originale blækpatroner i din printer

Vores originale patroner er produceret af de samme folk, som har produceret printeren, de skal bruges i, og de kender dermed teknologien i printeren og patronerne ud og ind. Kopipatroner, derimod, produceres af folk fra rivaliserende firmaer, der har forsøgt at sætte sig ind i hvordan printer og patron fungerer for derefter at lave det billigst mulige alternativ, som fungerer bedst muligt.

Som forbruger kan man fristes til at tro, at disse billigere alternativer giver billigere udskrifter, men det er så absolut en sandhed med modifikationer. For det først er der ingen garanti for, at en kopipatron leverer samme antal udskrifter som en original blækpatron, og for det andet, er der en række udfordringer ved kopipatroner, som du skal være opmærksom på, inden du installerer dem i din printer.

 

Du får bedre udskrifter med originale patroner

En simpel grund til at originale patroner er dyrere end kopipatroner er, at blækket i de originale er af højere kvalitet, og at printeren og blækpatronen er designet til sammen at levere blækket optimalt på papiret. Dette giver en bedre og mere ensartet udskriftskvalitet.

En af de snu måder hvorpå fabrikanterne af kopipatroner holder prisen nede, er ved at spare på blækkvaliteten og på tilpasningen af deres patroner. Dermed får du med en uoriginal patron dårligere udskrifter og mindre effektiv udnyttelse af blækket.

 

Originalt Epson Blæk

 

Du får ofte flere udskrifter per patron

En bedre udnyttelse af blækket betyder naturligvis, at du i sidste ende får flere udskrifter ud af en original patron, end du gør med en kopi. Selvom kopien som udgangspunkt er billigere, begynder fortjenesten tit at dale, når du kigger på antallet af udskrifter per patron. Dette betyder til syvende og sidst, at du med en billig kopipatron får færre udskrifter i dårligere kvalitet.

 

Du undgår driftsfejl eller skader på din printer

Den måske vigtigste grund til at undgå kopipatroner er, at de som tidligere nævnt er produceret af folk, som ikke har fuldt overblik over teknologien i din printer, men i stedet har arbejdet sig frem til et produkt, der fungerer bedst muligt med teknologien.

Det vil sige, at enhver kopipatron du putter i din printer, reelt er en satsning, og at der absolut ingen garanti er for, at brugen ikke medfører driftsfejl eller skader på din printer – og sker det, så står du faktisk med et endnu større problem: Hvor du ved brug af originale patroner naturligvis er dækket under printerens garanti, hvis noget skulle gå galt, er det ved brug af kopipatroner langt fra sikkert, vi kan hjælpe dig ud af kniben!

 

Kopipatroner kan ødelægge din garanti

Du skal som forbruger være opmærksom på, at de fleste printerproducenter skriver i deres garantibetingelser, at din garanti bortfalder såfremt du bruger uoriginale dele, herunder kopiblæk, i din printer – og at denne brug har forårsaget skader på udstyret.

Det betyder, at vi ikke nødvendigvis kan hjælpe dig med garantireparationer, reklamation eller ombytning af printeren hvis det viser sig at være defekt på grund af en skade er forvoldt af brug af kopipatroner. Har du derfor kun brug for blot én grund til altid at bruge originale patroner og tilbehør, så lad det da også være denne: Gør du det ikke, kan du i værste fald ende med at stå med skægget i postkassen, hvis uheldet for alvor er ude, og printeren lider skade.

 

 

Undgå problemer: køb altid originalt tilbehør

Som det forhåbentligt fremgår, er der flere tungtvejende grunde til at købe originale blækpatroner eller tonere til sin printer. Den umiddelbare besparelse forsvinder hurtigt når regnestykket gøres op, og går noget galt, kan brugen af kopiprodukter hurtigt vise sig at blive meget bekostelig.

 

CANON PRINTER FLERE SIDER 

END KONKURRERENDE PRINTERE

Med blæk, der medfølger*

Se mere her

Valget er naturligvis dit, men vil du være på den sikre side, så fører vi altid et stort lager af originale blækpatroner og tonere til fordelagtige priser. Du kan se en del af udvalget i vores webshop, eller kigge forbi din lokale forhandler. Skulle vi mod forventning ikke have netop den, du mangler, så skaffer vi den hurtigt!