Derfor skal du ikke købe en printer til 299,-

Indrømmet. Billedet er misvisende. Men, vi har sikkert alle set dem. De fristende tilbud, der lokker med en ny printer til helt ned til 299 kroner. Det virker som et ualmindeligt godt tilbud. Men er det nu også det? Er 299 kroner for en printer i virkeligheden for godt til at være sandt? Og hvad får du ud af at ofre bare lidt mere på dit printerkøb?

Hvordan kan man sælge en printer til 299,- ?

Når nogle butikker kan sælge en printer til en nærmest kunstig lav pris, så er det fordi der ofte er tale om en skrabet model, som godt nok dækker de basale behov, men ikke mere end det. Derudover leveres printeren med et minimum af blæk i de medfølgende patroner – igen for at holde prisen lav. Og efter relativt få udskrifter, står du så med problemet: Blækpatronerne er tomme, og der skal købes nye.

Er en billig printer en dårlig forretning?

Chokket kommer for de fleste, når det viser sig at et nyt sæt nyt blækpatroner rask væk koster det samme, hvis ikke mere, end printeren gjorde. Dette er for så vidt ikke så underligt, da kvalitetsblæk koster penge, men det kan virke selvmodsigende, at patronerne skal koste mere end printeren netop gjorde.

Hvad de færreste tænker over, eller er klar over, er at for det højere beløb, får man også gerne langt flere udskrifter end det antal, der kom med printeren. Og her kommer den onde skrue: Fordi det virker som en billigere løsning, vælger mange at købe en ny, billig printer fremfor et nyt sæt patroner. Hvilket planter bomben; både under økonomien men også under miljøet.

Løsningen er ikke kun dyrere, den skaber også en unødig mængde elektronikskrot som belaster vores miljø helt unødigt, hvilket både vi og vores miljøbevidste printerproducenter naturligvis er kede af. Derfor denne opfordring: tænk dig godt om inden du køber printer, det kommer både dig selv og miljøet til gode.

Epson EcoTank er et eksempel på en printerserie, der giver dig flere tusinde udskifter med i pakken og kan spare dig op mod 90% på blæk. Læs mere her.

Hvordan får du mest for pengene, når du køber printer?

Hvordan sparer du så penge i længden på dit næste printerkøb? Det er måske ikke helt logisk, men ganske simpelt: Drop discountløsningen, og undersøg om ikke en lidt dyrere printermodel er mere passende til dine behov. Start med at spørge dig selv: hvad skal jeg egentligt bruge en printer til? Er det blot til at printe et dokument fra tid til anden, eller bruger jeg den faktisk jævnligt, og har jeg krav og ønsker?

Det hele handler om at undersøge markedet. Ofrer du bare lidt mere for en printer, så får du ikke kun markant hurtigere og flottere udskrifter. Du får også en lang række ekstra funktioner og ekstra værdi for pengene. Men bedre end det: du får ofte langt mere blæk i patronerne. Kig for eksempel efter ord som XL-blæktanke eller lignende i printerens beskrivelse.

Når du med tiden bliver nødt til at købe nyt blæk, vil udgiften forholdsvis set ikke være så stor, og køber du originale patroner med stor kapacitet, får du faktisk rigtig mange udskrifter for pengene. Du lægger flere penge til at starte med, ja, men på den lange bane vil din investering betale sig selv ind. Samtidig med at du får bedre udskrifter – og gør noget godt for miljøet.

Læs mere om vores miljøbevidste printerproducenter og deres arbejde:

Hvis du er i tvivl om hvorfor det kan betale sig at købe originale blækpatroner, så læs mere her og bliv klogere.