Tænk grønt når du køber IT – har du overvejet en brugt PC?

Vi vidste det godt, men nu er det efterhånden soleklart. Vi mennesker tærer for meget på vores jord, og det mærkes nu for alvor. Det er en udvikling, der må og skal vendes – og her hos Din Lokale IT-Partner har vi et godt bud på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel: grøn IT.

Som IT-branche har vi nok længe været en del af problemet. Produktion af IT-udstyr tærer på miljøet og på vores fælles naturressourcer. Netop derfor vil vi nu også gerne være en del af løsningen ved at tilbyde grønnere og mere miljøvenlige brugte alternativer – til gavn for miljøet, og for din pengepung.

Tre gode grunde til at vælge grønt når du køber IT

Er du lun på tanken om at gøre en forskel? Så lad os give dig tre gode grunde til at din næste PC, eller for den sags skyld tablet eller mobil, skal være et brugt, grønt alternativ.

Der er penge at spare – især på luksusmærker

De fleste vil gerne eje en flot MacBook, en iPhone eller en bærbar topmodel fra PC fra Acer, HP eller Lenovo. Men det er langt fra os alle, der har råd. Netop her kan der dog være mange penge at spare på de grønne alternativer.

Har du ikke brug for det nyeste af det nye, kan der faktisk være rigtig mange penge at spare på at købe en brugt model – og kvaliteten er ofte bedre end du tror. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Grøn IT gør en mærkbar forskel – og kloden vil takke dig

Vi har brug for råstoffer – også i fremtiden, og vi har brug for grønne skovområder til at modvirke vores rovdrift på naturen. Det er en ubehagelig sandhed, som det er svært at sidde overhørig.

Ved at tilbyde et grønt alternativ, tilbyder vi samtidig en renere samvittighed. Med et grønt alternativ kan vi minimere – nærmest neutralisere – det indhug produktionen har gjort i vores fælles klimapulje. VI kan begrænse mængden af elektronikskrot, som tærer på miljøet. Og vi kan endda biddrage til genplantning af skove ved at vælge den rigtige leverandør. Det er værd at tænke på.

En bedre fremtid for vores børn

En ting er hvad vi gør med vores egen verden. Noget helt andet er, hvad vi byder dem, der skal overtage den. De har intet valg udover at overtage den verden, vi har skabt. Ved at købe grønt nu gør du ikke kun noget for dig selv og andre nu og her – du gør det også til et mere taknemmeligt job for kommende generationer at overtage den verden, vi har skabt.

Brugt er ikke bare brugt: tre grader af brugte computere

Vidste du, at brugt IT ikke bare er brugt IT? I takt med den grønne omstilling har vi set brugt IT-udstyr gå fra noget, som primært blev handlet imellem private, til et reelt og reguleret marked med både kvalitetskontrol og garanti – ganske som når du køber nyt.

Brugte PC’ere undersøges og kvalitetssikres på vores leverandørs værksted. Foto: Michael Altschul/Tier1 Asset

Der findes i dag faktisk tre overordnede kategorier for brugt IT-udstyr:

Brugt IT-udstyr

Kategorien Brugt IT-udstyr behøver vel ikke nogen videre introduktion. Der er tale om brugt udstyr, som ofte købt som beset. Du kender sikkert modellen fra Den Blå Avis og andre handelsplatforme, og der er ikke umiddelbart nogle officielle kvalitetskriterier for brugt IT-udstyr.

Derfor koncentrerer vi os hos Din Lokale IT-Partner også primært om en anden og bedre form for brugt IT-udstyr, nemlig såkaldte ”refurbished” enheder.

Refurbished PC, tablet eller mobil

En refurbished computer er en computer, der har været igennem et autoriseret værksted, og er blevet tjekket og renset efter en række faste forskrifter. Først tjekkes at alle dele – herunder skærm og batteri – fungerer efter hensigten, og eventuelle defekte dele udskiftes. Herefter renses harddisken og der installeres en ny kopi af Windows på maskinen.

Sidst inspiceres enheden for brugsspor, skrammer, med mere og tildeles en kategori alt efter hvor god stand, den er i. Jo flottere stand, jo højere kategori og salgspris.  Prisen er som udgangspunkt altid fordelagtig – og kun bedre, hvis du kan acceptere lidt ridser og tegn på tidligere brug. Bedst af alt? Refurbished enheder leveres som udgangspunkt med minimum to års garanti, og du finder et stort udvalg lige her.

Genproduceret PC: så godt som nyt – eller bedre?

Genproducerede PC’ere er det nyeste indenfor brugt IT-udstyr. Med en genproduceret PC får du en PC, der har fået skiftet både batteri, skærm og om nødvendigvis også andre vitale dele – for herefter at blive underkastet en hård kvalitetskontrol.

Genproduceret er den absolut bedste kvalitet indenfor brugt IT-udstyr. Med en genproduceret PC får du nemlig et produkt, der har samme stand og ydeevne som et tilsvarende nyt produkt – samt tre års garanti – og så sparer du stadig omkring 30% i forhold til at købe nyt.

Hos Din Lokale IT-Partner leverer vi genbrugte kvalitetsbærbare fra vores partner Circular Computing, der foruden at være fuldstændig Co2 neutrale også gør en aktiv indsats for at modvirke den skade, menneskeheden allerede har gjort mod kloden – for eksempel ved at plante træer for hver solgte enhed. Det kan du læse mere om her.

En genbrugt HP bærbar fra Circular Computer – når brugt er så godt som nyt. Hvis ikke bedre.

Hvilken brugt PC skal du vælge? Spørg os gerne til råds!

Der er altså rigelig mulighed for at finde en god og billig PC eller mobiltelefon til alle behov. Om du så vælger at gå efter pris, kvalitet eller udseende. Valget er helt og alene dit. Og lige meget hvilket valg du tager, så gør du en forskel; for dig selv, din pengepung, for miljøet og for vores børn.

Du finder altid et stort udvalg af brugte PC’ere i vores webshop. Vil du vide mere om de forskellige former for brugt IT-udstyr og grønne alternativer, så står vi naturligvis klar til at fortælle nærmere. Du kan få meget mere at vide ved at kontakte din lokale forhandler, du finder os lige her.