Valg af printer: Find den rigtige printer til dine behov

Vælg den rigtige printer

Vi tror måske, at vi har nået et papirløst samfund og aldrig skriver noget ud længere. Men faktum er dog alligevel, at verden ikke helt kan fungere uden skrift på print, og derfor er der stadig god grund til at overveje en printer til hjemmet eller kontoret. Læs her, hvordan du tager det rette valg af printer printer til dine behov.  

Print, når du har tid

Vi har alle oplevet at stå uden blæk, eller for den sags skyld printer, på et tidspunkt, hvor vi havde allermest brug for det. Vigtige dokumenter er nogle gange en nødvendighed at få i udskriftet form, og derfor har vi også på et eller andet tipspunkt ringet til enten en ven, mor eller naboen for ydmygt at bede om printerlån en gang ud på de sene aftentimer. For at gøre det nemmere for både dig og dine medmennesker anbefales det derfor, at du anskaffer dig din egen printer, så den står til rådighed, når du har brug for det.  

Forskellige printere til forskellige behov

Der findes faktisk en bedre løsning end at stresse rundt efter printmuligheder, når behovet byder sig, og den løsning findes i form af en kompakt hjemmeprinter. Til små eller lidt større printbehov fås der i dag meget små, billige og økonomiske printere helt ned til 400 kroner – ofte endda i et prislag under, hvis du leder de rigtige steder. Dette valg af printer er billigt i indkøb, fylder ikke alverden og er altid klar, når du har behov for at printe. De fås både som sort/hvid laserprintere, hvis du ønsker hurtige print, mange sider af gangen og lav pris pr udskrift – eller som farveblækprintere, hvis der også skal farve på udskrifterne fra tid til anden.  

Print praktisk og billigt som studerende

Overvej som udgangspunkt en lille kompakt printer til hjemmet, hvis du er studerende. At printe ude i byen koster dyrt, og du slipper for at tage cyklen eller hoppe på bussen for at køre ud til venner, biblioteket, skolen eller arbejdspladsen for at printe. Som studerende kan det ofte stå hårdt til med økonomien, og derfor gælder det om at rationalisere med de penge, man nu engang har til rådighed. Printere kan købes meget billigt målrettet mod studerende, og selvom et sådan printerkøb kan virke smådyrt i starten, sparer du i sidste ende både tid og penge på dette valg af printer.  

All-in-One Printere: Den billige, alsidige printerløsning

Hvis du har indset, at dine printbehov er lidt ud over det helt basale, kan en såkaldt All-in-One printer være det perfekte valg af printer for dig. En All-in-One printer kan udskrive, men også scanne, kopiere og i nogle tilfælde endda faxe. Du får altså ikke kun muligheden for at lave nye udskrifter, men også for at duplikere eller gemme eksisterende dokumenter fysisk såvel som digitalt. Alt sammen uden at det behøves at koste en formue.  

Kvalitet og pris går hånd i hånd med printere

All-in-One printere fås fra omkring 500 kroner og op til flere tusinde kroner, og det giver sig selv, at kvalitet og multifunktionalitet går hånd i hånd med prisen. Med en All-in-One printer til 500 kroner er de fleste godt i gang, men ønsker du detaljerede scanninger og krystalklare udskrifter i høj kvalitet, stiger prisen naturligvis. Rammer du det punkt, hvor denne slags print bliver en nødvendighed for dig, kan det være en god idé at rådgive dig hos folk, der har forstand på valg af printere – det gælder naturligvis om at matche dine behov, men du skal samtidig heller ikke have noget, du ikke har brug for.  

Fotoprinteren til børnefamiliens minder

Selvom gammeldags filmkameraer er stort set uddøde, så er fotos til stadighed en vigtig integral af vores hverdag. Bare tænk på hvor mange af os, der sender udvalgte billeder til fremkaldelse efter en veloverstået ferie eller familiefest. Digital fremkaldelse er en industri, som mange af os betaler dyre domme til, men det kan faktisk lade sig gøre at fremkalde fotos derhjemme med en fotoprinter, der ikke behøves at være så dyr igen.  

Fordelene ved egen printning

Der er mange gode grunde til, at en familie bør overveje en fotoprinter, når det kommer til valg af printer. Man kan altid printe billeder i høj kvalitet af børnene, vennerne eller endda sig selv og sine oplevelser, og bruge dem til unik personlig udsmykning i sit hjem. Derudover betyder egen printer, at du kan få billederne printet ud med det samme. Fotofremkaldelse i butik kan være en langsommelig proces, som i sidste ende kan vise sig, at være en tidskrævende oplevelse for dig.  

Normalt print og mindebevarelse

Er du typen, der tit sender billeder til fremkaldelse i forbindelse med ferier eller store begivenheder, så bør du overveje at investere i en fotoprinter – så har du samtidig en almindelig printer ved hånden til alle de andre printopgaver i dagligdagen. Fører du dagbog, eller udfører du andre opgaver, hvor det kan være belejligt at have muligheden for at skrive tekst ved siden af billedet, hjælper dette valg af printer dig godt på vej.  

Laserprintere: Mest til kontorets printbehov

For år tilbage hed det sig, at hvis man havde et firma med store printbehov, skulle man have en stor, dyr hurtig og pålidelig laserprinter. Modsat mange andre elementer i IT-verdenen, har det faktisk ikke ændret sig det helt store. Laserprintere er godt nok blevet mindre og billigere med årene, men de er stadig ofte noget dyrere i anskaffelse end blækprintere og passer derfor bedst til firmaet eller det mere effektive hjemmekontor.  

Spar mere ved at skrive mere

Laserprintere skriver lynhurtigt, skarpt og forbavsende driftssikkert, men til gengæld er de ofte dyrere i indkøb end blækprintere – også når det gælder tonere. Har du brug for at udskrive mange sider jævnligt, eksempelvis på job, kan en laserprinter være et fornuftigt valg af printer. Med en laserprinter vil du på sigt spare både tid og penge per udskrift, men du skal også forvente en lidt større investering ved anskaffelse.  

God rådgivning leder dig godt på vej til valg af printer

Er du i tvivl om, hvorvidt en laserprinter er det rigtige valg af printer til dine behov, så tag en snak med en fagmand. Han kan rådgive dig til den printer, der passer til dine krav. Som udgangspunkt bør du starte med en mellemklasse blækprinter, som naturligvis stadig leverer fremragende udskriftskvalitet til fornuftige penge. Derved kan du altid opgradere til et andet valg af printer i takt med dine behov stiger.