Tip: Fem IT tilbehør der gør din hverdag nemmere!

Tips til bedre hverdag med it-udstyr

IT er meget mere end nye og smarte bærbare og stationære PC’ere. En stor del af Din lokale IT-partners arbejde går faktisk med at hjælpe folk med at få mere ud af, og dermed blive gladere for, deres nuværende computer.

I denne artikel giver vi dig fem skarpe tips til, hvordan du med relativt små investering kan få meget mere ud af IT i din hverdag ved hjælp af det rigtige ekstraudstyr. Læs for eksempel hvordan du kan få mere ud af nettet uden at opgradere din internetforbindelse, eller hvordan du bliver hurtigere på tasterne og undgår skader og overbelastning.

 

Tip 1: En god mus til din PC er den måske vigtigste IT-investering du kan lave!

Skal du kun købe et tilbehør til din PC, så lad det for alt i verden være en ordentlig mus! Den letter ikke kun dit arbejde, men kan faktisk være gavnligt for dit helbred. Det kan alle os, der har kæmpet med museskader skrive under på: en god mus er måske den allerbedste investering, du kan foretage dig. Men hvad er den rigtige mus for dig, og hvilken skal du vælge?

 

Vælg den rigtige mus til dine behov

Trådløse mus kommer i mange størrelser og prislejer. Hvad du skal vælge, er helt op til dig og dine behov. Har du f.eks. en bærbar og ønsker lidt bedre pegemuligheder når du er på farten, kan en lille, kompakt og trådløs mus til et par hundrede kroner være en sand gave. Den er let at have med, fungerer langt bedre end PC’ens indbyggede trackpad, og så fås den med flere forskellige tilslutningsmuligheder – enten via en lille USB modtager eller helt trådløst via Bluetooth, hvis du ikke ønsker at spærre en USB-port til formålet.

Logtech Master Mus - Verdens bedste mus?

Bruger du derimod flere timer om dagen foran skærmen, vil en lidt større investering ofte være på sin plads. En dyrere ergonomisk mus i fuld størrelse giver dig mange fordele: ikke kun større hurtighed og præcision, men også en langt mere behagelig arbejdsdag, da der er gjort mange tanker og brugt mange penge på at skabe et produkt, som er så ergonomisk og behageligt som muligt.

En sådan mus vil typisk koste fra 500 til 1000 kroner alt efter hvilke funktioner, du ønsker. Det er selvfølgelig også en form for investering, men tænk blot hvor mange timer om dagen du bruger en PC, og hvor mange frustrationer og problemer – endda smerter – en god, ergonomisk mus kan spare dig.  Et godt råd her vil være, at tale med en lokal IT-forhandler, som kan rådgive dig til det rigtige valg for dig og din pengepung.

 

Tip 2: Skriv hurtigere og undgå overbelastning med et ordentligt keyboard

I første omgang virker dette råd måske lidt tosset. Et keyboard er en PC’s måske mest basale enhed, og alle PC’ere leveres med et keyboard. Så hvorfor ikke blot bruge dette? Hvorfor skulle man bruge penge på et ekstra keyboard? Af den simple grund at et keyboard – specielt når vi taler stationære computere – ofte er en PC’s billigste komponent – og billigt er nu engang sjældent lig kvalitet.

Bruger du mange timer ved tasterne, vil du da også hurtigt mærke, at et billigt standardkeyboard både sløver dig og i værste fald belaster dine fingre og hænder. Der kan faktisk være rigtig meget at hente ved at investere nogle hundrede kroner i et godt, behageligt keyboard. Ikke blot vil du kunne skrive hurtigere og mere præcist, du vil i mange tilfælde også opleve langt mindre belastning af dine fingre, håndled og hænder ved længere tids arbejde.

Skriv bedre med et godt tastatur

De af os som tilbringer rigtigt meget tid foran skærmen, både på arbejdet og i vores fritid, har i hvert fald aldrig fortrudt, at vi har valgt at ofre nogle hundrede kroner på et ergonomisk korrekt keyboard. Prøv det selv og mærk forskellen, tag en snak i dag med din lokale IT-partner og få hjælp til at arbejde bedre og mere skånsomt.

 

Tip 3: Dock din bærbare og bliv ekstra produktiv

En bærbar computer er nem og handy, når man er på farten. Men sidder man hjemme ved skrivebordet, går arbejdet nu engang oftest hurtigt med et rigtigt keyboard, en god mus og en god skærm i ordentlig størrelse. Det kan godt give lidt udfordringer for den selvstændige eller for den kørende sælger, som gerne vil arbejde både i marken og på kontoret, for hvordan sikrer man, at man arbejder godt både på farten, men også når man er hjemme på kontoret?

Løsningen kunne være at købe en bærbar til opgaverne på farten og en stationær computer til hjemmekontoret – men du kunne også spare både penge og plads ved at nøjes med en bærbar pc og en såkaldt docking station.

Hvad er en docking station? Det er et lille, forholdsvis billigt stykke udstyr, du monterer på skrivebordet og herefter tilkobler en skærm, tastatur, mus, m.m.  Når du møder ind på kontoret, kobler du blot din bærbare til docking stationen og pludselig fungerer den præcis som en stationær pc med stor skærm, behageligt keyboard, ergonomisk mus, m.m. Helt uden bøvl, besværlig opsætning eller andet. De fleste dock-løsninger indeholder også ekstra USB porte, så du nemt kan tilkoble eksterne enheder (f.eks. harddiske eller DVD-drev). Dette kan være en fordel da de fleste bærbare i dag leveres med meget få porte for at spare på vægt og tykkelse.

Arbejd mere effektivt med den rigtige dock til din bærbare

Med en dockingstation sparer du udgiften til en ekstra PC, og får de bedst mulige arbejdsbetingelser – både i marken og på kontoret. For slet ikke at nævne, at du også får adgang til præcis de samme programmer og data via den samme enhed lige meget hvor du befinder dig.

 

Tip 4: Gør livet meget nemmere med en billig printer til hjemmet eller hjemmekontoret

Måske virker en printer som en overflødig investering i et moderne ”papirløst” samfund, men sådan virker det faktisk kun til du har stået og været afhængig af en udskrift. Få af os tænker over hvor meget vi egentligt printer i hverdagen fordi det ofte sker på jobbet, mod betaling på biblioteket eller via venner. Det er jo altid rart, at situationen kan løses af omveje, men en lille og funktionel printer koster så afgjort ikke alverden, og faktisk er der rigtig mange situationer, hvor det giver god mening at have sin egen printer i hjemmet:

Det kunne være den studerende, der skal printe noter eller en opgave fredag aften? Måske børnefamilien, der gerne vil lave flotte fotoprint til køleskabet, eller til bedstemor? For den selvstændige erhvervsdrivende er printeren nærmest uundværlig, og så er der helt specielle opgaver som scanning, kopiering og fax, som mange moderne printere også kan løse oveni hatten.

Billig printer til hjemmet eller kontoret

Mulighederne er mange, men det er faktisk kun, når du ikke har en printer ved hånden, at du for alvor indser hvor uundværlig den er. Så måske en billig printer til hjemmet eller kontoret burde være på din IT-ønskeliste? Vil du vide hvordan du vælger den rigtige printer til dine behov, så læs vores guide til valg af printer lige her!

 

Tip 5: Et solidt hjemmenetværk – den oversete vej til hurtigere internet

Har du nogle gange problemer med at få den hastighed, du er blevet lovet, ud af sin internetforbindelse? Du er så afgjort ikke alene, der er faktisk rigtig mange i samme båd! Nogle gange skyldes det kurrer på tråden eller kapacitetsproblemer, men andre gange er årsagen mere nærliggende, og skal findes i dit eget hjem.

Kort fortalt skyldes problemet ofte den trådløse router, som din udbyder leverer med forbindelsen. Disse er ofte billige enheder lavet til at løse en simpel opgave i mindre hjem, og ofte virker det da også ganske fint. Men i større hjem eller tætbefolkede byområder med megen trådløs trafik kommer den billige router ofte til kort. Det resulterer i dårligt og ustabilt net. og ofte kan man opnå helt nye hastigheder og stabilitet ved blot at udskifte eller supplere den router med et kvalitetsprodukt.

Få hurtigere internetadgang med et godt hjemmenetværk

Det har vi skrevet et længere indlæg om med titlen Guide til bedre Internet. Giv det et kig, hvis du er blandt de danskere der lider af langsomt eller ustabilt internet, eller tag en snak med din lokale it-partner om hvordan en kvalitetsnetværksløsning kan gavne dig.

 

Mange flere muligheder

Her har du fået fem skarpe tip til hvordan IT tilbehør kan gøre din hverdag nemmere og bedre, men der er mange flere at komme efter. Savner du inspiration til hvordan, du får en endnu bedre hverdag med IT, kan du hente mere inspiration i vores tilbudsavis, eller snakke med din lokale IT-partner, som ser frem til at hjælpe dig videre.

Find din lokale IT-partner