Guide: hvilken firma PC skal jeg vælge?

ny acer pc

Mange faktorer spiller ind, når man skal vælge pc til firmaet, men du kan gøre valget en hel del nemmere ved at læse denne guide om valg af firma PC, og stille dig selv de rigtige spørgsmål inden du investerer i ny PC.

Det helt essentielle spørgsmål du skal stille dig selv, inden du vælger ny firma PC er det ret simple men helt afgørende: Hvad er deb vigtigste egenskab for dig og/eller dine medarbejdere i en firma PC? Er det pris, maskinkraft eller vægt? Svaret på dette spørgsmål vil i høj grad afgøre, hvilken retning dit valg af firma PC skal gå i.

 

Når prisen er vigtigst: Firma PC til under 3000  kroner – som er god for miljøet!

Er prisen absolut vigtigst for dig, vil du blive glad for at erfare, at en moderne firma pc på ingen måde behøver at være dyr. Tværtimod. Vil du gerne have en billig og pålidelig løsning med fuld garanti, så skal du tænke grønt og vælge en såkaldt refurbished PC – eller en genbrugt PC, som de også kaldes. En refurbished PC er en tidligere brug PC, som er renset, optimeret, gennemtestet og klargjort til flere års videre brug – til glæde for dig og for miljøet.

Tekniker sætter nyt keyboard på refurbished PC

En PC gøres klar til genbrug på vores leverandørs værksted

 

Her får du til en pris på helt ned til 3000 kroner en flot og funktionel (tidligere brugt) PC, der kan klare alle de opgaver, arbejdsdagen måtte bringe. Det bliver måske ikke den nyeste model, men til gengæld er prisen i den absolut bedste ende – og nævnte vi, at der naturligvis er mindst to års fuld garanti med i pakken? Læs mere om refurbished PC’ere her.

 

Det pålidelige valg: To klassikere indenfor firma PC’ere

Skal det hellere være nyt, pålideligt og stærkt uden ikke vælte budgettet, er der heldigvis også flere sikre valg for den forretningsdrivende.

Det er især værd at kigge på de to klassiske modeller Lenovo T480 og HP Probook 650, som begge leverer god, stabil ydelse i et flot design uden på nogen måde at vælte budgettet. Men disse modeller får du med andre ord kræfter nok til at klare alle dagens arbejdsopgaver, og batteri nok til at holde dig kørende dagen igennem – til en ganske fornuftig pris.

Lenovo Thinkpad T480 bærbar

Den perfekte arbejds-pc behøver absolut ikke at koste en formue!

 

Der er ingen tvivl om, at disse to modeller ville være sikre og pålidelige valg for langt de fleste, men der findes naturligvis også firma pc’ere til erhvervsdrivende eller ansatte med specielle behov.

 

Den mobile workstation: Til de tunge opgaver

Før I tiden var det helt normalt at bruge stationære PC’ere til tunge opgaver, og at bærbare var noget, man nøjedes med at bruge til de lettere opgaver. I dag vil vi have mulighed for at klare alle typer opgaver, også når vi er på farten, og heldigvis giver den moderne teknologi os den mulighed.

I dag fås bærbare, der kan klare de helt tunge opgaver som 3D-modellering, billede- og videoredigering samt talknusning på højt niveau. Faktisk er producenter som Lenovo begyndt at levere bærbare med såkaldte ISV-certificeringer, som garanterer at maskinen er i stand til at afvikle tunge programmer som for eksempel Photoshop eller CAD-arbejde.

Lenovo Thinkpad P1 Mobil Workstation

Det mobile kraftværk – Lenovo P1 Mobil Workstation

 

De mange kræfter afspejles naturligvis i prisen på de såkaldte mobile workstations, der så til gengæld leverer den perfekte kombination af fuld power og fuld mobilitet.

Gode eksempler på mobile workstations er Lenovos P-serie, hvis bundsolide præsentationer leveres til priser i omegnen af 10 -20.000, men det kan sagtens gøres endnu kraftigere efter behov. Her rammer vi dog også et marked, hvor det kan være en god idé at have en fagmand med på råd, så man ikke køber katten i sækken. Skal vi hjælpe dig med at finde den perfekte mobile workstation? Så tag endelig kontakt til Din Lokale IT-partner i dag.

 

Når du er villig til at betale ekstra for mobilitet

For forretningsmænd, som er meget på farten, er vægt og formfaktor of vigtigst, når det kommer til bærbare computere, og for disse mennesker er den nuværende udvikling på markedet for bærbare særdeles spændende.

Siden Intel tilbage i 2011 lancerede sin Ultrabook-standard, som definerede en række designkrav til kraftfulde men tynde og lette bærbare med god batteritid, har markedet for denne type maskiner været i stærk vækst.

Det betyder at den travle og mobile forretningsmand I dag kan få bærbare på helt ned til lige over 1 kg i vægt og 1 cm i tykkelsen, som ydelsesmæssigt modsvarer bærbare i fuld størrelse. Gode og flotte bud i denne klasse er Lenovos X1 og Microsofts Surface Book.

 

Lenovo X1 Carbon – det slanke og smukke valg af arbejds PC

 

Man betaler naturligvis ekstra for denne type maskiner, da reduceret vægt og smallere design stiller større krav til komponenter og design. Samtidig gælder det for ultrabærbare, at de grundet deres kompakthed ofte indeholder et minimum af tilslutningsmuligheder i forhold til USB, netværk, skærme og andre eksterne enheder.

Dette er ofte ikke et problem i daglig brug, men er værd at have in mente, hvis man har eksisterende udstyr eller specielle krav til tilbehør, der skal tilkobles. Er det tilfældet kan der blive brug for ekstra tilbehør eller en docking-station, og her er det er smart at tage en fagmand med på råd, så løsningen bliver både tilpasset og økonomisk.

Igen står vi naturligvis klar til at hjælpe med troværdig og professionel vejledning – og det gælder i øvrigt også, hvis du føler at dine behov ikke helt falder ind i ovenstående kategorier. Du kan altid tage Din lokale IT-Partner med på råd.