Vi forudsiger: 2018’s største IT trends!

Microsoft Surface - en convertible notebook

Hvert år i Januar måned tager et par af vores folk afsted til verdens største elektronikmesse, CES i Las Vegas. Over et par hektiske dage forsøger de at få sig et overblik over hvad der rører sig elektronisk, og hvor udviklingen er på vej hen – både på den korte og på den lange bane. Det er som bekendt svært at spå – specielt om fremtiden – men alligevel har vi kigget lidt på deres oplevelser i et forsøg på at svare på, hvor udviklingen egentligt er på vej hen.

Og lad os bare sige det med det samme: for tiden snakkes der rigtig meget om kæmpeskærme, selvkørende biler, bitcoins, kryptovalutaer og kvantecomputere. Alt sammen ting, som helt sikkert kommer til at præge vores fremtid, men måske ikke lige i morgen – eller i år. Her har vi i stedet fundet fire trends, som vi tror bliver rigtig store lige nu og her. Med andre ord: Her er fire IT trends, som kommer til at præge vores hverdag i 2018.

 

Convertible notebooks bliver årets IT-hit

For få år siden snakkede alle om tabletten som den naturlige afløser for den bærbare computer. Den nye, lette, tynde og trykfølsomme enhed havde masser af fordele, og den ville – mente man den gang – hurtigt udkonkurrere de bærbare computere, som var både tungere og mere klodsede. Det blev dog hurtigt åbenlyst, at det var svært at undvære mange af fordelene ved en bærbar computer: alsidigheden, lagerkapaciteten, motorkraften og muligheden for at bruge et rigtigt tastatur til hurtigt indtastning af tekst.

Revolutionen blev derfor aldrig til noget, men i år vil vi nok se en ny revolution i form af de såkaldte Convertible Notebooks: en bærbar enhed, som er både en tablet og en PC – let, tynd og transportabel med en stor touchskærm og keyboard, som gør det nemmere at arbejde, men nemt kan kobles fra eller foldes væk, når det ikke er nødvendigt.

Microsoft Surface - en convertible notebook

Tablet eller laptop? Microsofts Surface er et eksempel på en enhed, som er lidt af begge dele – det bedste af to verdener!

 

En Convertible Notebook vejer meget lidt, er nem at have med i tasken, og er udstyret med et batteri til livet på farten. Den er kraftig nok til seriøst arbejde men fleksibel nok til også at kunne bruges til afslapning i sofaen – og så kommer den i øvrigt ofte i et flot, slankt design, der skjuler at der er tale om en fuldblods-pc i forklædning.

Med en Convertible notebook får du kort sagt det bedste kompromis til en fordelagtig pris, og alene af den grund forudser vi, at denne produktkategori bliver en af årets absolut hotteste IT-nyheder. Vil du vide mere om trends indenfor bærbare, kan du kigge i vores tilbudsavis, eller besøge din lokale IT-Partner.

 

Windows 10 fortsætter sin sejrsgang: Skal du opgradere?

2018 bliver året hvor Microsoft for alvor satser på deres nyeste styresystem Windows 10 – og det bliver også året hvor du for alvor skal overveje at hoppe med, hvis du ikke allerede har skiftet til Windows 10.

I starten af januar lukkede Microsoft ned for det, de kalder Mainstream Support af Windows 8.1. Det betyder helt konkret, at der ikke længere kommer ny funktionalitet til den aldrende Windows-version. Sikkerhedsopdateringer vil fortsætte frem til 2023, men systemet vil aldrig blive bedre end det er nu, ligesom nye teknologier og enheder ikke vil blive understøttet. Faktisk har Microsoft netop meldt ud, at ikke engang den kommende version af Office kommer til at køre på Windows 8.1.

Windows 10 er blevet voksen

Er tiden moden til Windows 10? Meget tyder på det!

 

Dermed går Windows 8 samme vej som Windows 7 gjorde tilbage i 2015, og Windows 10 bliver dermed eneste fuldt understøttede og opdaterede version af Windows på markedet.

Har du endnu ikke fået skiftet til Windows 10? Så er tiden ved at være der. Systemkravene er ikke højere end til Windows 7 eller Windows 8, så selv en ældre PC bør kunne trække det uden problemer. Er du i tvivl om du bør opdatere eller hvordan det konkret skal gøres, så tag endelig fat i os. Vi hjælper vi dig naturligvis gerne godt på vej med Windows 10. Du finder din nærmeste lokale IT-Partner lige her.

 

Dit hjem – og din omverden – bliver smartere

De seneste år har man snakket meget om Internet of Things, en fællesbetegnelse for udviklingen hvor IT og netværk er krøbet ind i helt almindelig dagligdagselektronik som pærer, kaffemaskiner og musikanlæg.

Dette var dog blot starten, og vi har efterhånden set alt fra intelligente køleskabe til app-betjente vaskemaskiner, hvor nogle tiltag klart har givet mere mening end andre. Efter nogle års famlen er det dog nu som om teknologien er ved at finde et leje, hvor den begynder for alvor at berige vores liv.

Vi har for eksempel set netværksløsninger som Linksys’ Velop, som smart, hurtigt og helt uden kabler skaber trådløst netværk i dit hjem med et klik på en knap (eller to). På disse netværk kan kobles for eksempel et Smart TV, som bringer net-tjenester og apps til TV-skærmen, eller anden intelligent elektronik, hvidevarer eller endda belysning, som efterfølgende kan kontrolleres centralt via en smartphone-app.

Få hurtigere internetadgang med et godt hjemmenetværk

Linksys Velop – Det nye smarte, og flotte hjemmetnetværk, som alle kan sætte op, er blot ét bud på hvordan vores herdag bliver nemmere og mere digital.

 

Og det stopper ikke her. Med elektroniske assistenter som Apples Siri eller Amazons Alexa ser vi nu en udvikling hvor mange af disse eksisterende og nye teknologier begynder at smelte sammen og danne nye stemmekontrollerede helheder, som gør hverdagen nemmere. Hvad end vi så taler om at styre vores telefon og kalender, vores computer eller vores hjem.

Der går nok lidt tid før vi når de fuldt intelligente hjem, vi kender fra Hollywoods Sci-Fi film, men teknologien og internettet virkeligt begyndt at gøre sit indtog i både de udenlandske og de danske hjem… Og det bringer os til vores sidste forudsigelse:

 

Cybersikkerhed bliver vigtigere end nogensinde

I takt med at vores liv, vores hverdag og endda vores hjem bliver mere og mere digitale, bliver der også større og større udbytte for digitale kriminelle. Hvad end der er tale om gement digitalt hærværk, identitetstyveri eller ransomware angreb, bliver vindingerne stadig mere attraktive for angriberen og konsekvenserne mere tragiske for dig, det går ud over.

IT kriminelle er ude efter dine personlige oplysninger

 

Man behøver blot at kigge tilbage på 2017, hvor selv store firmaer som Mærsk måtte bukke under på grund af sløset IT-sikkerhed, for at se hvor alvorlig truslen fra de IT-kriminelle er ved at være, og vi forudser derfor også, at det store spørgsmål i 2018 ikke bliver om du har råd til antivirus og cybersikkerhed, men om du har råd til at undvære denne ekstra sikkerhed! Vi mener faktisk fuldt og fast, at god antivirus vil være en af de bedste investeringer, du kan foretage i 2018. Prisen på antivirus kan måles, vejes og budgetteres – det kan prisen på en stjålen identitet, ødelagt arbejde eller tabte minder desværre ikke.

Hvis du vil vide mere om vigtigheden af antivirus og de nye trusler, kan du læse vores tidligere artikel om emnet, eller kontakte din lokale it-partner, som står klar med rådgivning til både private og forretningsdrivende.

 

Glem bekymringerne og nyd det digitale liv

Når det nu er sagt, så skal det hele jo ikke ende på en negativ note. Den elektroniske udvikling har aldrig været hurtigere eller mere spændende end den er nu, og det er en fornøjelse at følge med. Som med så mange andre ting her i livet gælder det, at når blot sikkerheden, eftertænksomheden og fornuften er på plads, så er der bestemt ikke noget i vejen for at give sig hen og nyde alle de nye tiltag, den digitale verden har at tilbyde… Specielt ikke når hjælpen er lige om hjørnet, hvis der er brug for råd, vejledning eller support til de nye teknologier!