Tre tips til et bedre firmanetværk

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting og i særdeleshed vores måde at arbejde på. Den nye hverdag med hjemmearbejdsdage har for mange været en kærkommen gave, som de ønsker at bibeholde, men den stiller samtidig nye og store krav til især små og mellemstore firmaers IT-systemer.

Her er tre relativt simple tips, der hjælper dig til bedre styr på IT-sikkerheden i tiden under og efter Covid-19.

Giv hjemmearbejdspladser sikker adgang til firmaets data med VPN

VPN (Virtual Private Network) er en teknologi, der lader dig tilgå firmaets filer og andre ressourcer nemt og sikkert – selv når du er på farten eller arbejder hjemmefra. VPN skaber en sikker, krypteret tunnel imellem din PC og firmaets netværk og gør at du kan tilgå filer og drev som sad du fysisk ved dit skrivebord – uden frygt for at nysgerrige sjæle eller IT-kriminelle kigger med.

Med Nebula Security Gateway fra Zyxel, er det nemt at konfigurere VPN-forbindelser. Adgangens sættes op direkte i gatewayen på få øjeblikke, og der kræves ingen ekstra software på din PC. Du aktiverer forbindelsen med et enkelt klik, ganske som hvis du tilsluttede et almindeligt trådløst netværker og få sekunder efter har du adgang til dine drev – ganske som sad du på kontoret.

Overvåg dine netværksinstallationer på distancen

Et godt og sikkert firmanetværk er alfa og omega i disse tider, men er desværre også firmaets største sårbarhed. Det er derfor vigtigt at dit netværksudstyr er fuldt opdateret sikkert og frem for alt overvåget. Tingene går stærkt i dag, og er du ikke opmærksom på trusler imod dit netværk, kan det meget hurtigt gå meget galt, hvis den forkerte person kommer ind.

Nebula-netværksprodukterne fra Zyxel kommer med indbyggede overvågningsfunktioner, der lader dig tjekke status af dit netværk på distancen: Du kan se hvilke enheder, der er online og hvem der tilgår dem. Du kan tjekke båndbredde og aktive forbindelser, inspicere trafikken og naturligvis få alarm ved mistænkelig aktivitet eller hvis en vigtig enhed går offline. Med Nebula kommer du foran i kampen og kan reagere hurtigt på alle de nye trusler. Og har du ikke selv mod på det, så hjælper vi dig gerne!

Opret et gæstenetværk og undgå nysgerrige blikke

Når vi endelig igen besøger kunder eller leverandører, så forventer vi ofte at kunne låne adgang til et trådløst netværk og internet. Det er naturligvis en god service at yde folk, men desværre også risikabelt. Når vi giver adgang til vores virksomheds netværk, så giver vi ofte også samtidig adgang til alt andet på netværket. Helt uden at tænke over det. Det være sig printere, delte drev, med mere – det er en kæmpe sikkerhedsbrist og sjældent nødvendigt.

Løsningen er simpel: opret et gæstenetværk til alle brugere, der ikke er tilknyttet firmaet, og hold alt andet på et internt, sikret netværk, som kun ansatte har adgang til. Med Nebula Access Points fra Zyxel kan du oprette to forskellige og komplet adskilte trådløse netværk i ét – et til firmaets ansattes brug, og et til gæster, som ikke har brug for adgang til printere, filer, med mere.

Vi hjælper dig med opsætning af firmanetværk

Det er måske nok nemmere sagt end gjort at opsætte og overvåge netværk, men så er det jo godt, at der er hjælp at hente. I over 20 år har vi bistået danske virksomheder med opsætning af IT-systemer og netværk, og vi bistår naturligvis også gerne dig.

Vi kan hjælpe dig med alt fra indkøb til netværksopsætning, overvågning og drift. Du bestemmer selv hvor meget – eller hvor lidt – vi skal klare, og hvad du eventuelt selv vil stå for. Derfra finder vi en god pris for vores samarbejde. Kontakt os i dag.

Vi anbefaler netværksløsninger fra Zyxel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *