Tre tips til et sikkert firmanetværk

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting og i særdeleshed vores måde at arbejde på. Den nye hverdag med mere hjemmearbejde og større frihed har for mange været en kærkommen gave, men den stiller nye og store krav til især de små og mellemstore firmaers IT-systemer.

Er du i tvivl om sikkerhed? Vi giver dig her tre simple tips, der hjælper til bedre forståelse og kontrol af IT-sikkerheden i tiden under og efter Covid-19 pandemien.

Giv hjemmearbejdspladser sikker adgang til firmaets data med VPN

VPN (Virtual Private Network) er en teknologi, der lader medarbejdere tilgå firmaets filer og andre ressourcer nemt og sikkert – selv når de er på farten eller arbejder hjemmefra. VPN skaber en sikker, krypteret tunnel imellem din PC og firmaets netværk og gør at du kan tilgå filer og drev selv på distancen – uden frygt for at nysgerrige sjæle eller IT-kriminelle kigger med.

Med den rigtige router er det legende nemt at konfigurere VPN-forbindelser. Adgangens sættes op på få øjeblikke via en simpel webgrænseflade, og der kræves ingen ekstra software på din PC. Du aktiverer forbindelsen med et enkelt klik, ganske som hvis du tilsluttede et almindeligt trådløst netværk. Få sekunder efter har du adgang til dine drev og data – ganske som sad du på kontoret.

Overvåg dine netværksinstallationer på distancen

Et godt og stabilt firmanetværk er alfa og omega i disse tider, men det er desværre også firmaets største sårbarhed. Det er derfor vigtigt at dit netværksudstyr er sikret, fuldt opdateret og frem for alt overvåget. Tingene går stærkt i dag, og er du ikke opmærksom på trusler imod dit netværk, kan det meget hurtigt gå meget galt, hvis den forkerte person kommer ind.

Det behøver dog ikke at være besværligt at føle sig sikker i hverdagen. Køber du det rigtige netværksudstyr, som for eksempel Nebula-produkterne fra Zyxel, får du smarte overvågningsfunktioner med i pakken, der lader dig tjekke status af dit netværk på distancen. Du kan se hvilke enheder, der er online, og hvem der tilgår dem. Du kan tjekke båndbredde og aktive forbindelser, inspicere trafikken og naturligvis få en alarm ved mistænkelig aktivitet eller hvis en kritisk enhed går offline. Med Nebula kommer du foran i kampen og kan reagere hurtigt på alle de nye trusler. Og har du ikke selv mod på selv at varetage opgaven, så hjælper vi dig gerne!

Opret et gæstenetværk og undgå nysgerrige blikke

Når vi besøger kunder eller leverandører, så forventer vi ofte at kunne låne adgang til det lokale trådløse netværk og internettet. Det er naturligvis en god service at yde folk, men desværre også risikabelt. Har du tænkt over, at når man giver ukritisk adgang til en virksomheds netværk, så giver man ofte også adgang til andre enheder på netværket. Det være sig printere, delte drev, med mere – det er en kæmpe sikkerhedsbrist, som ikke alle overvejer, og det er slet ikke nødvendigt.

Løsningen er simpel: opret et gæstenetværk til alle brugere, der ikke er tilknyttet firmaet. Og hold alle firmaets enheder andet på et internt, sikret netværk, som kun ansatte har adgang til. Det lyder kompliceret, men det er det på ingen måde. Med de fleste moderne netværksløsninger til firmaer kan du relativoprette to forskellige og komplet adskilte trådløse netværk i ét – et til firmaets ansattes brug, og et til gæster. Alt det kræver er et par klik, så er dine filer, printere og andet fuldstændig afskærmet fra uvedkommende.

Vi hjælper dig med opsætning af firmanetværk

Okay, indrømmet. Det er måske nok nemmere sagt end gjort at opsætte og overvåge et netværk, men så er det jo godt, at der er hjælp at hente. I over 20 år har vi hjulpet danske virksomheder med opsætning af IT-systemer og netværk, og vi bistår naturligvis også gerne dig.

Vi kan hjælpe dig med alt fra indkøb til netværksopsætning samt overvågning og drift. Du bestemmer selv hvor meget – eller hvor lidt – vi skal klare, og hvad du eventuelt selv vil stå for. Når det er på plads, finder vi en god pris for vores samarbejde. Kontakt os i dag.

Vi anbefaler netværksløsninger fra Zyxel