Stiger PC priserne? Overvej at købe din nye PC nu

Intel Core i5 processor

Overvejer du at købe en ny PC i den nærmeste fremtid? Så er det måske netop nu, du skal stoppe med at overveje og slå til i stedet. Priserne på PC’ere ser nemlig ud til at være på vej op!

Priserne på PC’ere er stigende for tiden – uden tegn på at stoppe foreløbigt, og det er i særdeleshed priserne på mellemklasse og budgetvenlige PC’ere, der nu ser ud til at stige yderligere. Det beretter flere anerkendte danske, europæiske og internationale medier, herunder Computerworld , The Register og PC World.

Overvejer du en ny PC? Så er tiden nok ved at være moden!

 

De stigende priser skyldes slet og ret, at verdens førende processor-producent, Intel, efter eget udsagn simpelthen har svært ved at møde den stadig stigende efterspørgsel på chips til produktion af nye PC’ere. Der efterspørges simpelthen flere PC’ere end der er komponenter til, og da processoren er en helt central i komponent i alle PC’ere, har denne mangel en helt naturlig indflydelse på prisen.

 

Derfor forventes PC-priserne at stige: De dyrere PC’ere prioriteres – de billigere bliver dyrere

Den større efterspørgsel koblet med en begrænset produktionskapacitet har helt naturligt fået Intel til at prioritere produktionen af deres hurtigere og dyrere processorer – af den simple grund, at indtjeningen herpå er bedre end på de billigere modeller.

Intel Core i5 processor

Sagens kerne: Det er mangel på denne centrale komponent i PC-produktionen, som medfører stigende priser

 

Denne beslutning førte i første omgang til en prisstigning på PC’ere i mellemklassen, som gør brug af Intels såkaldte Core i5 processorer, da det er i denne produktgruppe, der har været klart størst efterspørgsel på PC’ere og dermed størst mangel på processorer. Henover foråret forventes prisstigningerne dog også at ramme de billige maskiner i takt med at efterspørgslen herpå stiger grundet behov for billige maskiner til skolebrug, og generel efterspørgsel fra kunder for hvem mellemklasse-maskinenerne simpelthen er blevet for dyre.

 

Forudsigelse: Køb ny PC nu – prisstigningen fortsætter i mindst seks måneder

Selvom Intel i øjeblikket kæmper for at forøge sin produktion, er der ingen tegn på, at det bliver muligt før efter sommeren, hvorefter der sagtens kan gå et stykke tid, før priserne stabiliserer sig og begynder at falde – hvis dette endda kommer til at ske.

Dermed kan man med stor sikkerhed konkludere at prisstigninger på processorer, og dermed færdige PC’ere, kommer til at fortsætte over de næste seks måneder – hvis ikke længere. Anbefalingen herfra må derfor være: Overvejer du at købe ny PC indenfor det kommende halve år – så gør det hellere før end senere, din pengepung vil takke dig! Og kniber det med pengene, har vi skam også en løsning til dig – enten i form af hjælp til en finansiering, eller et andet rigtigt godt tilbud:

 

Refurbished: Køb genanvendt IT og blæs på prisernes udvikling

Vil du gerne have en god og kraftig PC uden at skulle have den store pung op af lommen, så har vi en helt oplagt mulighed til dig! Men en såkaldt refurbished PC får du nemlig en PC, som ikke kun er god for din pengepung men også for miljøet.

Tekniker sætter nyt keyboard på refurbished PC

 

En refurbished PC er en genbrugt PC, som er blevet efterset, renset og klargjort efter alle kunstens regler, så den kan sælges til dig i flot stand, fuldt funktionsdygtig og med fuld garanti – meget billigere end en tilsvarende ny model. Lyder det for god til at være sandt? Jamen, så læs blot denne artikel og bliv klogere på grøn IT!

 

Få hjælp til at vælge den rigtige – og billigste – PC

Nu forstår du forhåbentligt hvorfor det er en god idé at købe din nye PC netop nu, men måske er du stadig i tvivl om hvilken du skal vælge, og hvordan du får den billigst? Men det er faktisk netop derfor, vi er her.

IT support og computerhjælp hos CBC

Tag endelig en snak med Din Lokale IT-Partner om dit næste PC-køb. Vi hjælper dig gerne med af afdække dine behov og få den helt rigtige PC til den helt rigtige – og billigste – pris. Du finder os altid lige rundt om hjørnet. Se hele forhandlerlisten her, og tag en snak med os i dag!

 

Find din lokale IT-Partner