Guide: få bedre Internet med professionelt udstyr

bedre internet med prof router

Gratis, men ikke nødvendigvis godt

Oplever du problemer med udfald eller dårlig hastighed på dit trådløse hjemmenetværk? Problemerne kan have deres oprindelse i den gratis router, der blev medsendt fra internetudbyderen da du bestilte din internetforbindelse. Ønsker du at løse problemet, er det både relativt billigt og nemt.

De routere, der leveres med internetforbindelser i dag, gør det primært muligt at have adgang til den trådløse brug af internettet samt opkoblingen af diverse mobile enheder som computere, mobiltelefoner og tablets.

 

Professionelle routere i højkurs

Selvom internetudbyderne sender routere med ved bestilling af internetforbindelser, har det vist sig, at salget af trådløse routere alligevel er steget i løbet af årene – og med god grund. De routere, der gratis er blevet sendt med har vist sig ofte at være billigere og dårligere versioner, der udelukkende skal fungere som en fin gestus. Routerne har ikke tilsvaret de behov, som både privatpersoner og arbejdsgivere har haft.

 

Fire grunde til at prioritere professionelt udstyr

Når du oplever problemer med hastigheden af internettet, varierende eller manglende signal og udfald af netværket, så bør du undersøge, om du skal investere i en bedre router, der i højere grad kan gøre dig til en tilfreds internetbruger. Hermed oplistes 4 grunde til at gøre internetforbindelsen bedre med en professionel router:

 

1. Få bedre signal og bedre dækning

En professionel router giver bedre signal og bedre dækning på korte afstande

Den trådløse router sender og modtager signaler via radiobølger og i de fleste tilfælde sker det på frekvensen 2.4Ghz, som også er en frekvens Bluetooth og andre trådløse sendere anvender. Denne frekvens er efterhånden overbelastet specielt i tætbebyggede områder, hvilket i mange tilfælde kan føre til udfald og støj på forbindelsen.

Fordelen ved at købe en professionel router er, at de har mulighed for at arbejde på en frekvens, hvor arbejdshastigheden er 5Ghz. Ved at købe en professionel router undgår man den støjforurening, der sker på frekvensen 2.4Ghz. Vores projektkoordinator har oplevet, at problemet med støj og udfald løste sig ved køb af en professionel router, da man på den måde undgår forurening fra naboforbindelser, som det særligt er tilfældet i større byer.

 

2. Vælg sikker trafik til

En professionel router tillader kun sikker trafik – både for børnefamilier og firmaer

Vil man tage sikkerhedsmæssige forhåndsregler, kan man for eksempel aktivere en firewall i routeren, som kan bremse utilsigtet trafik på internettet og dermed beskytte brugeren. De routere, der sendes med fra internetudbyderen er ofte konfigureret på forhånd og er derfor sværere at ændre på.

Køber man en professionel router kan man have indflydelse på de valg, der træffes i henhold til sikkerhedsindstillingerne. Man kan med en professionel router selv bestemme hvilken form for trafik, der skal tillades eller blokeres. Har man børn, kan man være med til at styre, hvad børnene skal have adgang til og dermed åbne op for diverse onlinespil og samtidig lukke ned for utilsigtet trafik og ulovlig fildeling.

Ønsker firmaer at øge sikkerheden af internetforbindelsen, kan man højne IT-sikkerheden ved konkret at angive hvilke former for trafik og programmer der tillades på forbindelsen og dermed lukke ned for alt andet.

 

3. Hav kontrol med en professionel router

En professionel router giver kontrolmuligheder – for forældre og for ledelsen

Parental control er en kontrol- og administrationsmulighed, som er endnu en fordel en professionel router bærer med sig. Parental control giver mulighed for konkret at sætte begrænsning på hvordan en eller flere brugere af routeren har adgang til internettet. Man kan med en mulighed for parental control konkret angive hvilke hjemmesider, der må besøges samt hvilke programmer der tillades. Endnu en klar fordel er muligheden for at styre tidsrummet, hvor én eller flere personer har adgang til internettet.

Med parental control kan man sikre børn mod pornografisk materiale ved at sortliste diverse hjemmesider og ønsker man i tillæg at undgå ulovlig downloading af film kan man holde mulighederne få. Selvom det ikke er alle, der ønsker at bremse internettrafik og muligheder for downloading, kan man være med til at gøre hverdagen sundere ved at begrænse adgangen til internettet på børneværelset efter et vist tidspunkt.

Hvis man som firma ønsker at kontrollere de ansattes distraktionsmuligheder og opfordre til en øget koncentration kan man lukke for adgangen til Netflix, sociale medier eller fildelingstjenester. Om man ønsker at have kontrollen selv, eller overlade ansvaret til de ansatte, er op til den enkelte leder, men med en professionel router har man alligevel mulighed for at ændre mening.

 

4. Sortér din internettrafik

En professionel router hjælper dig til at prioritere din trafik og få det vigtige igennem

Lyder det bekendt, at lørdagsfilmen buffer på de mest uheldige tidspunkter, fordi andre i hjemmet bruger forbindelsen til at opdatere Windows, så bør man i høj grad overveje en professionel router. På arbejdspladsen vil en professionel router gøre det muligt for de ansatte at have ligelig fordelt adgang til internettet, og tillade alle at fortsætte arbejdsgangen uden problemer. En professionel router kan prioritere internettrafikken, og gøre det muligt at sætte visse arbejdsopgaver foran andre.

I det private kan man for eksempel prioritere streaming højere end downloading af filer eller spil på internettet. På denne måde kan man sikre sig at systemopdateringer eller online spil ikke afbryder lørdagsfilmen.

På arbejdspladsen kan en professionel router sikre telefoni og onlinemøder høj prioritet og nedprioritere systemopdateringer og undgå problematiske forstyrrelser, når handlingsplanen skal fremlægges.

 

Professionel router, professionel hjælp

Der er mange fordele, når man vælger en professionel router frem for at nøjes med den medsendte router. Selve opsætningen af sikkerhedsindstillinger, prioriteringer og adgangskontrol kan klares vha. simple kontrolpaneler, som man kan finde på computeren. På denne måde kan man enkelt tilpasse indstillingerne præcis som man ønsker.

Vil man sikre sig at routerens indstillinger sættes rigtigt op og samtidig sørge for at routeren spiller sammen med det eksisterende udstyr, bør man alligevel spørge en fagmand til råds. En fagmand kan også hjælpe med opsætningen i hjemmet eller på arbejdspladsen, hvis man vil være sikker på at alt efterfølgende fungerer optimalt.

Tilbage er der at ønske held og lykke med det hurtigere og mere stabile netværk!