Reparation, service og salg af computere

76 20 79 00 info@cbcit.dk

Træt af langsomme PC’ere? Sådan får du mere fart på din gamle PC!

Træt af langsomme PC’ere? Sådan får du mere fart på din gamle PC!

Har du en PC eller bærbar computer med et par år på bagen? Synes du at den kører lidt langsomt og ikke længere er helt tidssvarende?

 

Den mest oplagte og mest benyttede løsning er at købe en ny bærbar eller PC. Men hvis du ellers er glad for din PC, og gerne vil spare lidt penge, så bør du i stedet overveje mulighederne for at puste nyt liv i din gamle computer.  Du kan nemlig forholdsvis nemt og for ganske få penge få masser af hastighed ud af en halvgammel PC. Du kan endda vælge selv kaste dig over projektet eller få hjælp af din Lokale IT-Partner hvis du finder det hele lidt for omfattende og besværligt. 


Hvordan gør du din gamle computer hurtigere?

Den billigste og nemmeste vej at gøre en PC hurtigere er en god, gammeldags ”forårsrengøring”: Du starter med at tage backup af alle dine personlige data, og herefter skal du så foretage en fysisk støvsugning og rengøring af din computer (se her hvordan). En god fysisk rengøring vil gøre din computer hurtigere og billigere i strømforbrug, og samtidig er en ren PC både mere stabil og driftssikker.

 

Vi har lavet en lille video, der viser, hvordan man selv kan rengøre en PC, du kan se den her eller få hjælp hos din Lokale IT-Partner, hvis du ikke føler dig tryg ved opgaven.

 

Når din computer er støvfri og ren, bør du overveje en re-installation af Windows og dine programmer. En re-installation af din software gør for det første, at du får fjernet software, som du ikke længere anvender og som bare optager plads. Din computer vil samtidig køre hurtigere fordi en ny-konfigureret computer har organiseret sine programmer mere struktureret på harddisken, så den ikke skal lede så længe efter en programstump.


Få en langt hurtigere PC til billige penge: Overvej en opgradering

Har du allerede prøvet de nævnte forslag uden den ønskede effekt? Så er der heldigvis andet du kan gøre for at få en endnu hurtigere PC, for eksempel en forøgelse af hukommelsen (RAM), eller udskiftning af din traditionelle harddisk med en SSD disk.

 

Mere RAM gør, at din computer kan have flere ”bolde i luften” end du kunne før udvidelsen mens SSD disken gør din computer hurtigere til at hente og gemme data, hvilket markant forbedrer hastigheden.  En anden fordel ved SSD disken er, at der ingen bevægelige dele er i disken, og dermed er risikoen for datatab betydeligt mindre i forhold til en traditionel harddisk, som let kan gå i stykker ved stød. Sidst men ikke mindst giver en SSD disk bedre batteritid på din bærbare, fordi den bruger mindre strøm end en almindelig harddisk.

Få hurtig og billig hjælp til rensning og opgradering af din PC

Her fik du så et par helt praktiske og billige råd til hvordan, du kan få bedre ydeevne ud af en gammel PC. Hvis du føler dig tryg ved at arbejde med software og hardware på din PC, så er der sådan set blot tilbage at gå i gang.

 

Føler du dig derimod ikke tryg ved selv at rode med installation af programmer eller hardware opgraderinger – eller mangler du bare tiden og lysten – så er der selvfølgelig hjælp at hente fra kompetente fagmænd.

 

Din Lokale IT-Partner hjælper gerne med opgradering eller optimering af din PC, hvad end det gælder rengøring, oprydning i software eller udskiftning af hardware. Du finder os I hele landet og sikkert også lige i nærheden af dig. Kig gerne forbi en af vores mange forretninger, du er altid velkommen til en uforpligtende snak omkring en billig og miljørigtig opgradering af din computer.

Relaterede artikler

Vi forudsiger: Her er 2018's største (jordnære) IT trends!

Vi forudsiger: Her er 2018's største (jordnære) IT trends!

Hvad byder det nye år på? Her er fire IT trends, som kommer til at præge vores hverdag i 2018.
TOP FEM: IT til studiet - dette SKAL du bruge til studiestart!

TOP FEM: IT til studiet - dette SKAL du bruge til studiestart!

Hvad er de fem vigtigste IT-køb til studiestart? Fra PC til software og IT-tilbehør, giver vi dig her fem gode råd til de (næsten) uundværlige IT-investeringer til dit studie.

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.

Artikler om IT og teknologi

Her hos CBC bruger vi meget tid på at uddanne os og samle ny viden om IT og teknologi. Noget af denne viden vil vi gerne dele med dig her. Alle artikler er skrevet af vores eksperter og forhandlere rundt omkring i landet med håb om at DU kan blive lidt klogere på vores verden og interesser.

 


Tilbudsavis

 

Nyeste indlæg om IT

Månedens tilbud